Forside | Parterapi | Individuel terapi | Supervision | Om mig | Kontakt

Parterapi

Når jeg laver parterapi skal begge partnere føle sig hørt og anerkendt. Især når der har været opførsel der er utilgivelig og følelserne er ude af kontrol. At føle sig hørt af den anden er forudsætning for at kunne bevare håbet om, at samarbejde om at ændre ødelæggende sider i par relationen skal lykkes.

I den indledende samtale (1.session) søger jeg af afklare, hvilke mål man har for samtalerne. Hvis den ene part er færdig med at tro at kærligheden kan genopstå, er der måske mere brug for parrådgivning (med børnefaglig vejledning) end parterapi.

Hvis begge har håb om at (gen)udvikle forholdet, er der brug for parterapi.

Jeg foretrækker parterapi med to sessioner ad gangen (godt 1½ time) for at begge føler sig ordentlig hørt inden man går. 
Jeg har god erfaring med forløb i moduler af 3 samtaler med et par ugers afstand.  Der evalueres og justeres i slutningen af modulet, og der kan så aftales et modul mere etc.

I hvert parterapi forløb tilbyder jeg gerne en eller flere IMAGO-dialoger. IMAGO Relations Therapy er udviklet af Harville Hendrix i USA på basis af den mest gennemprøvede teori og praksis om parterapi.

Metoden hjælper på en nænsom måde til at afdække frustrationenes kilder. Disse har ofte deres udspring i en ’bagage’ langt fra parforholdets aktuelle fastlåsthed. Det kan være umødte behov fra opvæksten, traumer eller det kan være overført fra tidligere kærlighedsforhold. Mange kan få megen glæde af at lære metoden og indføre den til selvhjælp og videreudvikling af parlivet.

Ikke alle par har glæde af den metode og det er ikke altid det, der skal til.
Jeg bruger også metoder og forståelser inspireret af systemisk parterapi, den narrative terapi, børne-focuserende samtaler og meget andet.

Parrådgivning
(evt. med børnesaglig vejledning)

Jeg går ind og rådgiver om, hvordan opløsningen af parforholdet/familien bedst kan tilrettelægges, hvordan information om adskillelsen og medinddragelse af evt. børn, familie og netværk kan foregå. En hjælp til at gennemføre og arbejde med i den livsændring, som ofte kun den ene ønsker. Her er der ikke brug for at se mere tilbage og fastholdes i tabene.
Jeg arbejder her på en mere fremadrettet og løsningsorienteret måde, der skal til for at få øje på konturerne til samarbejdet omkring det fællesskab, der skal fortsætte – fx fælles forældreskab med regelmæssig samvær.